Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sankcije koštaju rusku industriju 20 milijardi dolara

  Šteta koju industrija Rusije trpi zbog sankcija može dostići 20 milijardi dolara, rekao je vršilac dužnosti ministra industrije i trgovine Gleb Nikitin.

  Šteta može dostići 20 milijardi dolara zbog rasta troškova refinansiranja kredita u inostranstvu, precizirao je on u intervjuu televiziji RBK.

  Prema rečima Nikitina, antiruske sankcije usmerene su uglavnom na sektore kao što su nafta i gas i odbrambena industrija, ali upravo ti sektori pokazuju blagi rast uprkos krizi.

  Svi zadaci koje su ti sektori imali ispunjeni su u potpunosti, rekao je on i naglasio da je vrhunac negativnih očekivanja u ruskoj industriji prošao.

  U junu 2015. godine praktično sve grane industrije, uz izuzetak nekih koje nisu bile u krizi, ostvarile su rast, kao na primer hemijska industrija.

  U ostalim sektorima ostvaren je rast u odnosu na maj, iz recesije se prešlo u stagnaciju i u tom smislu vrhunac negativnih očekivanja i vrhunac problema su prošli, ako ne bude nekih dodatnih spoljnih šokova i uticaja, rekao je on.

  Nikitin je dodao da je trend povećanja broja bankrotstava nastavljen u prvom tromesečju 2015. godine, ali je sada usporen. Masovna zatvaranja preduzeća se ne očekuju i radi se na antikriznim merama za naredno polugodište, naglasio je.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE