Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pet poslova iz snova za koje niste znali da postoje

    Od nekih hobija nikada nismo očekivali da će postati poslovi iz snova. Ovo su poslovi koji su drugima predstavljali čist užitak, a danas su im to veoma dobro plaćena stalna zaposlenja.

    1.Građenje kućica

    Reč je o kućama koje imaju manje od 90 kvadrata. Kompanije koje rade ovakve kuće naročito su zastupljene u Americi, a cela ideja je da se čovek vrati na jednostavniji, ekološki svesniji život i da smanji svoje izdatke stanovanja.

    Jay Shafer koji je osnivač kompanije koja  devedesetih godina počela da gradi male kuće rekao je za National Geographic šta on vidi kao najveću prednost življenja u takvim kućicama: „Kada živite u maloj kući imate sobu samo za stvari koje su vam zaista važnje. Moraćete da izaberete šta za vas ima pravi značaj.“

    2.Zvezda You Tube-a

    Zamislite da zarađujete milion dolara godišnje od nečega što volite da radite i uživate u tome kao da vam je hobi, kao što je na primer igranje igrica. Upravo to radi  Felix Arvid koji stavlja snimke igrica koje igra na You Tube i zarađuje novac od brojnih pregleda. The Wall Street Journal je procenio da on zarađuje više od četiri miliona dolara godišnje od snimaka, koje prati preko 28 miliona ljudi.

    3.Profesionalni dron fotograf

    Umesto da se penju na visoke zgrade, merdevine, drveće kako bi dobili nezaboravne fotografije, današnji fotografi koriste novo čudo tehnike dron ili GoPro kamera. Ipak pravljenje slike iz drona nije tako lako kao što se čini. Ukoliko dron padne posledice su katastrofalne, a veoma je teško stabilno napraviti dobre snimke. Trik je u tome da zamislite kako pilotirate u avionu i da upravljate sa tim u skladu.

    4.Dadilja za pande

    Centar za zaštitu panda i Istraživački centar u Kini objavili su pobednika svetske potrage za staratelja za mladučad panda. Pobednik je fakultetski obrazovan i prolazio je mnoge eliminacione krugove, treninge i testove. Sve je bilo medijski praćeno i proslavljeno na kraju. Wei Cunming koji je pobedio će godinu dana provesti u rezervatu gde će biti obučen za čuvanje pandi. Ovaj veoma dobro plaćen posao podrazumeva provođenje 365 dana sa pandama i deljenje njihove sreće i tuge.

    5.Isprobavanje vodenih tobogana

    Samo ljudima koji ne vole zabavu ovo može zvučati kao težak i dosadan posao. Doduše može biti opasan s obzirom da je glavna stvar procenjivanje odgromnih tobogana kao što su „Faktor adrenalina“ ili „Najveći spust“. Oni koji testiraju vodene vožnje putuju od Maroka, Tunisa, Egipta do turske, ocenjujući akva parkove. Za uzvrat imaju plaćen prevoz, smeštaj u odmaralištima po nekoliko dana, 30.000 dolara i all incusive za dvoje u veoma hotelima.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE