Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nestašica Nutelle krenula od Australije?

    Usled činjenice da se zalihe lešnika u svetu smanjuju, nije isključena mogućnost nestašice Nutelle, što je već slučaj u Australiji.

    U Australiji je došlo do nestašice Nutelle zbog navika tamošnjih pekara koji ovaj namaz stavljaju u gotovo sve svoje proizvode, a kupci ih rado kupuju.

    Ferrero je objavio da je Australija naručila Nutellu iz Italije, koja bi na police trgovina trebalo da stignu kroz nekoliko dana.

    Iako je nestašica za sada zvanično objavljena samo u Australiji, činjenica je da se zalihe lešnika iz dana u dan smanjuju, pa situacija u kojoj bi moglo doći do nestašice Nutelle širom sveta nije potpuno nemoguća.

    Berba lešnika u Turskoj je zakazala ove godine zbog mraza koji je oštetio biljke, zbog toga se očekuje da će cena lešnika skočiti i preko 66 odsto, a to bi moglo dovesti i do poskupljenja Nutelle.

    Lešnik, kao osnovni sastojak Nutelle, u poslednjih godinu dana u proseku je poskupeo 65 odsto, a u poslednjih mesec dana još za 7,7 procenata. Ljubitelji Nutelle su u strahu od mogućeg divljanja cena, kako Nutelle tako i drugih slatkiša koji se prave od Lešnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE