Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    HSBC odlično posluje u Aziji

    Najveća evropska banka HSBC holdings saopštila je da je dobro poslovanje te banke u Aziji pomoglo povećanju profita u prvoj polovini godine za 10 odsto.

    Profit u periodu do juna porastao je na 13,6 milijardi dolara, dok su prihodi sa 30,8 milijardi dolara koliki su bili prošle godine, povećani za četiri odsto. Rast je ostvaren u komercijalnom bankarstvu u Hong Kongu i Velikoj Britaniji, kao i u upravljanju bogatstvom u Aziji.

    HSBC je objavio da prodaje svoj ogranak u Brazilu banci Banco Bradesco SA u okviru planova najavljenih u junu za pojednostavljenje svog rada. HSBC će zadržati deo poslovanja u Brazilu gde će pružati usluge velikim korporacijama.

    Najveća evropska banka po tržišnoj vrednosti posluje u 70 zemalja i ima oko 51 milion klijenata. U junu je najavila da će otpustiti oko 10 odsto radnika, odnosno oko 25.000 zaposlenih i smanjiti troškove za 4,5 do pet milijardi dolara.

    HSBC je dobila niz kazni u Evropi i SAD zbog pomaganja u pranju novca i utaji poreza i želi da se preorijentiše na Aziju gde se brzo povrećava klasa novih bogataša. U Aziji je ta banka proše godine ostvarila oko 75 odsto profita, iako tamo ima tek trećinu zaposlenih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE