Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta je zdravije: Organsko ili obično meso?

    KORPORATIVNO – Kada se pomene organska hrana ljudi prvo pomisle na voće i povrće, a zatim i na organsko mleko. Međutim, u poslednje vreme sve više se priča i o organskom mesu, koje je ove godine počelo da se proizvodi i u Srbiji.

    Koja je razlika između običnog i organskog mesa i da li je organsko meso zdravije? Što se tiče stručnjaka, oni prednost daju organskom mesu koje potiče od životinja koje se isključivo hrane prirodnom hranom. Ovo meso je mnogo zdravije, jer sadrži više vitamina i minerala. Pre svega kalcijuma, gvozđa, magnezijuma, omega 3 masnih kiselina i antioksidansa, što u velikoj meri može da doprinese očuvanju zdravlja ljubiteljima ovog mesa, koje je daleko hranljivije od običnog.

    Ono što je posebno važno je da organsko meso ne sadrži aditive, hormone, konzervanse, emulgatore, veštačke boje, arome i pojačivače ukusa, a uz to ima i manji sadržaj masnoće, za razliku od konvencionalnog mesa u koje se dodaju aditivi kako bi se duže sačuvalo sveže. Ove supstance prouzrokuju mnoge neželjene efekte i narušavaju zdravlje i funkcije organizma, a neke od njih povećevaju rizik oboljenja od kancera.

    Organsko meso ima specifičan ukus, miris i boju, i posebnu sočnost u pripremi, jer hrana koja se koristi u ishrani goveda je sveža organska trava koja nema pesticida, genetski modifikovanih organizama ni njihovih produkata. Proizvodi se pod strogim nadzorom i u skladu sa propisima Evropske Unije i Srbije, koje kontrolišu ovlašćene sertifikovane organizacije.

    Ova vrsta mesa je veoma zastupljena u svetu, a kod nas, od prošle nedelje, organska junetina može da se kupi u METRO Cash & Carry Zemun. Ona dolazi sa farme iz Čuruga koja je ove godine prva počela da proizvodi ovakvu vrstu mesa.

    Ukoliko ste pristalica zdrave ishrane sigurno ćete u svoju kuhinju uvrstiti nešto ili sve iz asortimana ove kvalitetne organske junetine u kojoj se nalazi meso od plećke, buta, grudi, vrata, pauflek, kao i meso za gulaš i usitnjeno meso.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE