Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rod pšenice prosečan, miliona tona za izvoz

    Rod pšenice u Srbiji u 2015. godini je na nivou proseka i očekuje se višak od oko milion tona za izvoz, izjavila je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

    "Žetva pšenice je u punom jeku i dodasadašnji pokazatelji govore da će ovogodišnji rod biti prosečan sa prinosima od četiri tone po hektaru i odličan kvalitet zrna", rekla je ona novinarima nakon potpisivanja ugovora o obnovi atarskih puteva.

    Ministarka je rekla da toplo vreme pogoduje žetvi i očekuje se da će biti završena u najkraćem roku.

    "Očekuje se rod od 2,3 miliona tona, domaće potrebe su oko 1,3 miliona tona i oko milion tona će moći da se plasira na inostrana tržišta", rekla je Bogosavljević Bošković. Rod pšenice u 2014. godini bio je oko 2,2 miliona tona.

    Ministarka je rekla i da je savet Ministarstva poljoprivrednicima da sačekaju sa prodajom pšenice do septembra, jer se očekuje da će cena u tom periodu biti viša.

    Obnova 775 km poljskih puteva

    Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je ugovore sa 63 grada i opštine u Srbiji na osnovu kojih će u naredna četiri meseca biti obnovljeno i izgrađeno 775 kilometara poljskih puteva.

    "Ukupna vrednost te investicije je 715,5 miliona dinara, a učešće Ministarstva je 357 miliona dinara. Tim sredstvima ćemo u narednih 120 dana urediti preko 775 kilometara poljskih puteva", rekla je ministarka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE