Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Vučiću, letuj u Pirotu`

    Predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić pozvao je predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da letnji odmor provede u Pirotu, koji je proglašen za jedno od izuzetnih evropskih turističkih mesta.

    Pošto je trenutno aktuelna kampanja "Moja Srbija", pozivam premijera Aleksandra Vučića da poseti Pirot i odmor provede u Pirotu, kad je već naš grad verifikovan kao jedna od najboljih turističkih destinacija u Evropi, rekao je Vasić na konferenciji za novinare podovom priznanja da je Pirot, pobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor "Izuzetne destinacije Evrope" (European Destinations of Excellence – EDEN).

    Tema ove godine je bila "Turizam i lokalna gastronomija", a na konkurs je stiglo 13 prijava, kojima je obuhvaćeno ukupno 20 opština u Srbiji.

    Vasić je rekao da je veoma zadovoljan i zahvalan svim pojedincima, ustanovama i organizacijama koje su doprinele tome da Pirot dobije ovu nagradu.

    "To su institucije sa kojima smo radili na zaštiti geografskog porekla naših proizvoda – ćilima i pirotskog kačkavalja, ljudima koji su počeli a mi preuzeli organizaciju Sajma pirotske peglane kobasice, to su mnogi ugostitelji koji ljudima sa strane stalno dokazuju da se ovde dobro jede", rekao je predsednik pirotske opštine.

    Kako je istakao, Turistička organizacija Pirota je dosta učinila na promociji turizma u gradu i na Staroj planini i kategorizaciji domaćinstva na Staroj planini.

    "Puno napora je učinjeno u infrastrukturu i promociju turizma i nastupima na sajmovima. Ova nagrada je od jedne nezavisne institucije, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije. Nagrada je došla u prave ruke", rekao je Vasić.

    Direktor Turističke organizacije Pirota Bratislav Zlatkov je rekao da su izuzetno zadovoljni zbog ove pobede na nacionalnom konkursu.

    Foto: www.pirot.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE