Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bild: Grčka i Hrvatska u istom sosu

    Prema pisanju nemačkih medija, turistički favoriti Nemaca kada je u pitanju letovanje, Hrvatska i Grčka, upravo su dve države koje su favoriti za bankrot, zbog lošeg političkog upravljanja.

    Nemački Bild am Sonntag osvrnuo se na Hrvatsku, odnosno na izveštaj Evropske komisije u kojem je Hrvatska loše ocenjena zbog nesprovođenja reformi i poražavajuće ekonomske situacije, javlja Fenix magazin. Bild piše kako se u dokumentu, koji je imao na uvid, upozorava na dramatičan razvoj situacije u najmlađoj EU članici.

    Nemački mediji navodi Hrvatsku i Grčku kao turističke favorite Nemaca kada je u pitanju letovanje, ali ističe kako su upravo te dve države na rubu bankrota zbog lošeg političkog rukovodstva.

    "Zbog lošeg upravljanja, i Grčkoj i Hrvatskoj preti bankrot. Grčka će već u julu imati praznu državnu kasu, dok za Hrvatsku, koja je već dve godine članica EU, Brisel predviđa crnu prognozu", piše Bild.

    Pet dana stara poverljiva analiza Evropske komisije ističe kako se ekonomska situacija u Hrvatskoj drastično pogoršala, a navodi se i kako po pitanju pet od osam ključnih zadataka za smanjenje deficita nije učinjeno skoro ništa.

    Kao glavne propuste Bild naglašava slab i neefikasan nadzor nad državnim budžetom, praksu prevremenog penzionisanja, izostanak mera za podsticaj ekonomije i tromost trgovačkih sudova u stečajnim postupcima.
    Hrvatska ekonomska kriza biće tema sastanka na vrhu u Briselu koji će se održati 25. i 26. juna.

    Bild am Sonntag je najtiražniji nemački tabloid, a članak o Hrvatskoj ilustrovao je idiličnom fotografijom hrvatske obale ispod koje piše: "Hrvatska ima fantastičnu obalu i ružan bilans. Budući da se reforme ne sprovode, 4,3 miliona hrvatskih građana tone u sve dublju krizu."

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE