Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Adriatic Group preuzela Voćar promet

    Adriatic Group je preuzela firmu Voćar promet iz Glumine kod Zvornika, u okviru strategije Adriatica da postane jedan od najvećih proizvođača konzerviranog voća i povrća u regionu.

    Adriatic Group GmbH iz Beča poseduje i fabriku za preradu voća i povrća u Balatunu kod Beljine, pa najnovijom akvizicijom grupacija postaje jedna od najvećih proizvođača konzerviranog voća i povrća u regionu, pod sopstvenim brendom Natura, saopštila je Adriatic Group.

    U Saopštenju se ne navodi vrednost akvizicije fabrike Voćar promet, koja se prostire na 5000m2, a sa savremenim postrojenjima ima kapacitet proizvodnje do 40 tona dnevno konzerviranog voća i povrća.

    Od ove sezone u Voćar prometu će se raditi pod sopstvenim brendom Natura koji se u poslednjih godinu dana značajno pozicionirao na domaćem i evropskom tržištu.

    U 2015. godini planira se proizvodnja oko 4.000 tona proizvoda čime brend Natura postaje vodeći bosanskohercegovački izvozni brend konzerviranog voća i povrća.

    Iako na EU tržište plasiramo preko 80 odsto proizvoda brenda Natura, potražnja je sve veća, te smo iz tog razloga proširili proizvođačke kapacitete preuzimanjem Voćar prometa, izjavio je direktor Adriatic Group Amir Bekić.

    Sirovina za fabrike u Balatunu i Glumini je isključivo domaćeg porekla. Kupovina Voćara je deo poslovne strategije Adriatic Group u BiH gde se u narednih nekoliko godina planira investicija od preko 6 miliona evra u razvoj poljoprivredne proizvodnje, dodao je Bekić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE