Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bujošević na čelu RTS

    Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao je novinara Dragana Bujoševića za generalnog direktora javnog servisa.

    Predsednik Upravnog odbora RTS Zoran Popović rekao je posle sednice na kojoj je Bujošević izabran za generalnog direktora da je bilo više dobrih kandidata.

    Popović je dodao da je Bujošević dobio šest glasova članova Upravnog odbora, što je dvotrećinska većina ukupnog broja njegovih članova i istakao da bi Bujošević za mesec dana trebalo da stupi na dužnost.

    Proces glasanja završen je za pola sata, ističu u Upravnom odboru. "Sve one priče da niko neće biti izabran, da je konkurs namešten nisu bile tačne", istakao je Popović.

    "Pred novim generalnim su ozbiljni zadaci. Tu je pitanje pretplate, takse, dalja sva pitanja u vezi sa finansijama. Pred Bujoševićem stoji velika reogranizacija medijske ustanove, nova sistematizacija radnih mesta i još niz poslova", objasnio je Popović.

    Dragan Bujošević navodi da postoji nekoliko predloga za rešavanje finansijske situacije, o kojima bi trebalo razgovarati sa predstavnicima raličitih ministarstava. "Drugi deo se tiče samog programa RTS, pre svega informativnog programa, koji bi trebalo da ostane otprilike kakav jeste."

    Da zadrži taj profesionalni nivo i ako može da ga poboljša, zato što RTS do sada, koliko sam ja shvatio, nije imao primedbi da ne ispunjava te standarde, i to je dobro, rekao je Bujošević i istakao da više niko ne govori o RTS na loš način.

    Dragan Bujošević je rođen u Beogradu 1954. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, smer novinarstvo. Bio je glavni urednik Evropljanina i Politike, a radio je i u NIN kao novinar i zamenik glavnog urednika. Dobitnik je brojnih nagrada.

    Foto: Beta-Dragan Gajic

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE