Savić: Očekivanja MMF-a u prva tri meseca zadovoljena

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savić: Očekivanja MMF-a u prva tri meseca zadovoljena

  Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je danas, uoči prve revizije potpisanog aranžmana sa MMF-om, da su očekivanja fonda u prva tri meseca zadovoljena.

  "Nema potrebe da se strepi od revizije, sada je najvažnije da se pokaže sposobnost da se istraje u celom programu, a to je trogodišnji program", rekao je Savić neposredno pred početak konferencije finansijskih direktora u Hotelu Metropol.

  On je u izjavi Tanjugu rekao da se prva faza realizacije programa uspesno odvija u smislu da je obezbeđena monetarna stabilnost.

  "Imamo dobre rezultate kada je reč o monetarnoj politici. Takođe i u fiskalnom delu ostvarili smo manji deficit od planiranog, odnosno povoljniji rezultat", dodao je Savić, koji je i profesor na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA).

  On je rekao da kada je reč o segmentu strukturnih reformi, "tu malo kasnimo".

  "To je razumljivo, za dva, tri meseca nije moglo da se reši sve kada je reč o strukturnim reformama. Sada je najvažnije da se predstojeći period iskoristi za stvaranje jačeg naglaska na strukturne reforme i povećanje obima javnih investicija", rekao je Savić.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE