Potpisan Memorandum sa Toenniesom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisan Memorandum sa Toenniesom

  Vlada Srbije potpisala je danas sa nemačkim proizvođačem mesa Toennies Memorandum o razumevanju za odgoj tri miliona tovnih svinja godišnje u Srbiji.

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon potpisivanja sporazuma u Vladi Srbije rekao da je u planu proizvodnja na 20 farmi u Srbiji.

  "Do sada je postignut dogovor za pet farmi u Banatu, razgovara se o sledećih pet, a 10 farmi će biti dovoljno i za otvaranje klanice", rekao je Vučić i istakao da će dolazak "nemačkog i evropskog kralja mesa" u Srbiju biti veliki podsticaj za napredak srpske privrede i razvoj srpskog sela.

  Vučić je rekao i da se očekuje "dramatično povećanje izvoza" mesa i prerađevina od mesa iz Srbije, smanjenje nezaposlenosti i naglasio da će " Toennies sam da prevaziđe celokupnu sadašnju srpsku proizvodnju svinjskog mesa".

  Memorandum o razumevanju potpisali su ministar privrede Srbije Željko Sertić i predstavnik kompanije Toennies Daniel Nottbrock.

  "U najskorije vreme biće potpisan i ugovor o investiciji", rekao je Nottbrock.

  Kompanija Toennies je zainteresovana da, u cilju jačanja svog prisustva na tržištima jugoistočne Evrope, dugoročno investira u Srbiju, kroz izgradnju tehnološki i proizvodno zaokruženih kapaciteta za proizvodnju mesa i proizvoda od mesa, u iznosu od oko 400 miliona evra.

  Nemački Toennies je jedan od najvećih proizvođača svinja u Evropi koji godišnje uzgaji oko 17 miliona svinja, ali i oko 400.000 goveda i koja ima obrt veći od pet milijardi evra po godini.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE