Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Hrvat prodaje polupodmornice preko Alibabe

    Hrvatski preduzetnik Ivan Lončar iz Slanog lansirao je preko najveće internet trgovine u svetu, Alibabe, kompilaciju broda i podmornice kojoj je dao ime Petromar.

    Prema pisanju hrvatskih medija, za ovaj nesvakidašnji proizvod hrvatskog preduzetnika vlada veliko interesovanje.

    Ta polupodmornica, dugačka 12,5 metara s podvodnom kabinom, ceni se 197.000 dolara, a može da preveze od 21 do 30 putnika. Lončar, koji sam proizvodi to plovilo, naveo je u oglasu da kupcu tokom jedne godine može da isporuči najviše osam polupodmornica.

    "Pratio sam na Alibabi reakciju ljudi iz inostranstva i zadovoljan sam interesovanjem. Plan mi je da se prvenstveno orijentišem na spoljno tržište", rekao je 48-godišnji penzionisani oficir, prenosi Tportal.

    Lončar sam razvija projekat, njegov je i dizajn, i ističe da je na plovilu sve originalno. "Na ideju sam došao pre šest-sedam godina. Ništa nisam kopirao. Inače se bavim turizmom. Mislim da na tržištu ima dovoljno mesta i za moj proizvod", rekao je on.

    Ističe kako se, osim izgledom, njegova polupodmornica od konkurencije razlikuje gabaritima, volumenom i brojem putnika koje može da preveze.

    Lončar svoja plovila izrađuje u sopstvenom pogonu u Zagvozdu kod Imotskog, a ovog leta se očekuje porinuće.
    Mesto porinuća još nije određeno, ali Lončar ističe da je do sada izrađen trup i da predstoji opremanje prve polupodmornice.

    Lončareva polupodmornica nije prva koja se pojavila u Hrvatskoj. Prošle godine na tržištu se pojavila polupodmornica firme Agena Marina, u vlasništvu 35-godišnjeg Mladena Peharde, piše Tportal i ocenjuje da ta specifična grana brodogradnje ima veliki potencijal.

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE