Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antić:Ozbiljno radimo na gasnoj interkonekciji sa Bugarskom

    Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da Srbija ozbiljno radi na gasnoj interkonekciji sa Bugarskom i pregovora sa Azerbejdžanom koji bi trebalo da obezbedi određene količine gasa.

    Antić je za Radio televiziju Srbije rekao da je Azerbejdžan spreman da obezbedi određe količine gasa koji će biti potrebne za našu diverzifikaciju.

    "Azerbejdžan je u stanju da obezbedi količine gasa. Naše je da izgradimo interkonekciju sa Bugarskom i završimo pregovore sa Arerbejdžanom koji će da nam obezbedi određene količine gasa", precizirao je ministar.

    On je istakao da se na toj interkonekciji ozbiljno radi, da su budžetom predviđena sredstva potrebna za projektnu dokumentaciju, kao i da je sa Bugarima razgovarano o tehničkim detaljima.

    "Očekujem da ćemo do kraja godina sa Evropskom komisijom dogovoriti finansiranje tog projekta", rekao je Antić dodajući da je taj projekat na listi prioriteta EU.

    Govoreći o završetku grejne sezone i eventualnom povećanju cene struje, ministar je kazao da takva odluka nije doneta.

    On je istakao da se razgovara sa finansijskim institucijama i da se sa jedne strane uvažava činjenica da je potrebno obezbediti finansijsku stabilnost, ali i objašnjava da je socijalno ekonomsko stanje građana takvo da ne trpi dodatne turbulencije.

    "Pokušavamo da bilo kakvu korekciju cena pomerimo što je više moguće dalje, a da te korekcije cena budu što je moguće manje", naveo je Antić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE