Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Optužnica protiv Dulića pravosnažna

    Apelacioni sud pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv nekadašnjeg ministra Olivera Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i bivšeg direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, koja ih tereti za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću Nuba invest.

    Pošto je optužnica protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja postala pravosnažna, uskoro će biti zakazan početak suđenja, prenosi RTS.

    Apelacioni sud je odbio žalbe odbrane i potvrdio prvostepeno rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, saopštio je Apelacioni sud.

    U saopštenju Apelacionog suda se ukazuje da je prvostepeni sud pravilno zaključio da dokazi prikupljeni tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im je stavljeno na teret optužnicom.

    Optužnicom se Dulić, Janjić i Drobnjak terete da su prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

    Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je Nubi da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju Putevi Srbije i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

    Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su Nuba invest stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE