Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ford `sprečava` kazne zbog brzine

    Kompanija Ford razvila je tehnologiju koja će pomoći vozačima da izbegnu kazne zbog nedozvoljene brzine.

    Kompanijin novi model S-MAX će biti opremljen tehnologijom pod nazivom Intelligent Speed Limiter sistem, koji će sprečiti vozača da prekorači brzinu.

    Sistem koristi kameru postavljenu na vetrobranskom staklu koja detektuje saobraćajne znakove i prema njima ograničava maksimalnu brzinu, što postiže smanjenjem dotoka goriva u motor. Na delu ceste sa većim ograničenjem, maksimalna brzina se povećava.

    "Vozači nisu uvek svesni ograničenja brzine i nekad ne znaju da voze prebrzo, pa dobiju kaznu. Intelligent Speed Limiter će smanjiti stres u vožnji i osigurati poštovanje ograničenja brzine", izjavio je Fordov sigurnosni supervizor za Evropu Stegfan Kappes.

    Intelligent Speed Limiter je povezan s navigacijskim sistemom i određuje udaljenost između saobraćajnih znakova kako bi se dobila tačnija slika o tome gde se nalaze određene zone ograničenja brzine.

    Novi sistem je kombinacija ranijih Fordovih tehnologija, Adjustable Speed Limitera (prilagodljivi limiter brzine) i Traffic Sign Recognitiona (sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova), koje su ugrađene u modele Focus, Mondeo i Kuga. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE