Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Spisak delatnosti

    Zakon `redukuje` sivu ekonomiju

    Novi zakon o inspekcijskom nadzoru imaće značajnu ulogu u smanjenju obima sive ekonomije u Srbiji, ocenjeno je na drugoj sednici vladinog Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije.

    Kako se navodi u saopštenju, predsednica Koordinacionog tela i potpredsednica Vlade Kori Udovički podsetila je da je Vlada uputila Predlog zakona o inspekcijskom nadzoru Skupštini Srbije na razmatranje. Ona je ranije najavila da će taj zakon biti usvojen početkom aprila.

    Na sednici Kooridnacionog tela razmatrani su predlozi za unapređenje mera za suzbijanje sive ekonomije. Nacrt Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije bi trebalo da bude završen do kraja marta 2015. godine.

    U Vladi Srbije je polovinom decembra razgovarano o borbi protiv sive ekonomije, kada je predloženo formiranje interministarske radne grupe za suzbijanje sive ekonomije, koja će osmisliti i sprovesti nacionalni program za suzbijanje nelegalnog poslovanja.

    Predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Saveza za fer konkurenciju predočili su tom prilikom premijeru Srbije i resornim ministrima predlog seta 13 mera koje bi pomogle smanjivanju nelojalne konkurencije. Prema podacima NALED, obim sive ekonomije narastao je na 30 odsto BDP Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE