Za Delhaize u Srbiji nema krize

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za Delhaize u Srbiji nema krize

  Belgijski trgovinski lanac Delhaize jača poslovanje i investicije u Srbiji i vidi znakove porasta prodaje, uprkos složenoj ekonomskoj situaciji, izjavili su u Briselu čelnici ove kompanije.

  Predsednik Delhaizea Frans Muller i finansijski menadžer Pierre Bouchut saopštili su da je kompanija u svojoj prodajnoj mreži u SAD, Belgiji i Luksemburgu, kao i Grčkoj, Rumuniji, Srbiji i Indoneziji, u prošloj godini ostvarila rast prihoda od šest odsto, uz ukupnu dobit od 762 miliona evra, najviše zahvaljujući prometu u prodajnoj mreži u Americi.

  Kompanija Delhaize, prema njihovim rečima, očekuje bolje poslovanje u Grčkoj i Srbiji, iako je u tim zemljama ekonomsko-socijalna situacija teška, zbog čega je već prionula na obnovu samoposluga i svih drugih prodajnih objekata, uz nove proizvode i delom pristupačnije cene.

  U Rumuniji Delhaize ima dosta uspeha i otvorio je 114 novih prodavnica, a vidan značaj pridaje nedavnom otvaranju regionalnog distributivnog centra u Staroj Pazovi, u koji je uloženo 50 miliona evra i zaposleno 500 radnika.

  Čelnici Delhaizea su istakli da u ovoj godini očekuju dalje pospešenje poslovanja, uz obnovu Maxi samoposluga, otvaranje novog Tempo prodajnog centra u aprilu, nastavak uvođenja manjih prodavnica po sistemu "šop end gou" (shop and go).

  >>>>Delhaize se ne povlači iz Srbije

  Na pitanje šta je bilo presudno da Delhaize ostane i jača poslove u Srbiji, a povukao se iz Albanije, Bosne, Crne Gore i Bugarske, Bouchut je agenciji Beta rekao da su to pre svega bolji uslovi, mogućnost da se pospeši konkurentnost i ukupno 14 odsto tržišta koje kompanija ima u Srbiji.

  "U Srbiji su dobri proizvodi i dobro se jede", primetio je uz osmeh Bouchut. prema čijim rečima je u poslednja tri meseca 2014. Delhaize zabeležio bolje rezultate u Srbiji i očekuje još bolje poslovanje već u prvim mesecima ove godine. 

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE