Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: U čemu je tajna pet drevnih tibetanaca?

    Pet zlatnih pravila, vežbi za zdravlje – duh i telo, ili životnih deviza koje bi trebalo praktikovati svakodnevno – osmislili su drevni tibetanski monasi. Popularnost vežbi pod nazivom 'Pet tibetanaca', pre svega se ogleda u tome što ne zahteva specijalne uslove, radi se jednostavno i primenljiva je na sve generacije.

    Nastale su na osnovu verovanja da je ključ zdravlja, energije, mladolikosti i vitalnosti u čakrama koje se vrte, jer sa njihovim usporavanjem i sam organizam slabi. Sedam glavnih telesnih čakri utiču na endokrini sistem čoveka, a samim tim i na opšte stanje organizma i sve procesa starenja. Stimulacijom endokrinog sistema i cirkulacije životne energije, organizam se iznova dovodi u balansa, ispunjen je energijom i pozitivnim duhom. Pet tibetanaca su vežbe pogodne za telo telo, a naročito za karlicu.

    Pravilo je da tokom prve nedelje (možete ih raditi svaki dan), svaku vežbu ponovite tri puta, druge nedelje pet puta, treće – sedam, i tako svake nedelje povećavajte broj ponavljanja za dva puta, sve dok ne dostignete broj 21. Ako preskočite jedan, možete nastaviti u istom ritmu, ali ako preskočite više dana, trebalo bi da se vratite na početak. Inače, koliko malo vremena vam oduzimaju ove vežbe, govori i činjenica da je za 21 ponavljanje, što je kompletan trening, potrebno 15 minuta.

    Pogledajte video kako da se pravilno izvode ove drevne vežbe:

    Foto: Humansarefree

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE