Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mid Europa Partners preuzima Bambi, Imlek, Knjaz…

    Mid Europa Partners, najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisao je sporazum o preuzimanju firmi Danube Foods Group BV i Clates Holding BV (zajedno Danube Foods grupa).

    U vlasništvu Danube Foods grupe su srpske kompanije Imlek, Mlekara Subotica, Bambi i Knjaz Miloš, kao i mlekare u vlasnistvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

    Finansijski uslovi preuzimanja nisu saopšteni, a zaključivanje transakcije se očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora.

    Akvizicija Danube Foodsa pokazuje našu odlučnost da nastavimo da podržavamo razvoj vodećih firmi u Srbiji i regionu, nakon veoma uspešne investicije u SBB-Telemah grupu, izjavio je partner Mid Europe koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu, Robert Knorr.

    "Danube Foods se odlično uklapa u investicione kriterijume Mid Europe zbog vodećih brendova i snažnih tržišnih pozicija članica grupe, koje želimo da još više ojačamo kroz kapitalna ulaganja i selektivne akvizicije u regionu."

    Mid Europa ima sjajno iskustvo u razvijanju lokalnih lidera u prave regionalne šampione, i zbog toga sam uveren da će naša investicija u Danube Foods grupu biti uspešna, dodao je Knorr.

    Danube Foods grupa je vlasnik najpopularnijih maloprodajnih brendova u Srbiji i regionu, dodao je Andrej Babače, direktor u Mid Europi koji je predvodio realizaciju transakcije. Grupa predstavlja jaku platformu sa velikim potencijalom za dalju ekspanziju širom Srbije i regiona, istakao je on.

    Generalni direktor Imleka Slobodan Petrović zadovoljan je, kako kaže, što će sarađivati sa jakim i renomiranim investitorom kao što je Mid Europa Partners. Verujemo da će to doprineti našem daljem uspehu, dodao je.

    Sa preko 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Danube Foods grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mleka i mlečnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića. Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope.

    Mid Europa Partners je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE