Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministar sad `zainteresovaniji` za jak franak

    U nadležnosti Ministarstva finansija samo jedan deo se odnosi na garancije za stambene kredite, kaže ministar DUšan Vujović i dodaje da će Vlada učiniti sve  da se reši problem sa kreditima u švajcarskim francima.

    Govoreći o problemima uzrokovanim rastom švajcarskog franka, Vujović je za RTS rekao da je u nadležnosti Ministarstva finansija samo jedan deo koji se odnosi na garancije za stambene kredite. Kako kaže, ostalo je u nadležnosti Narodne banke, udruženja banaka i komercijalnih banaka koje su nudile kredite.

    Ipak, kaže da će Vlada učiniti sve da pomogne u nalaženju rešenja, a to podrazumeva mere kao što su produžavanje rokova, niže kamatne stope i druge pogodnosti koje će omogućiti građanima da lakše podnesu povećanje kredita.

    >>>>`Švajcarac` nije Vujovićev problem

    >>>>Vučić o `švajcarcima`: Hrvati su fiksirali kurs, mi nećemo

    Komentarišući interesovanje kompanije Google za Srbiju, ministar kaže da program reformi koji sprovodi Vlada u svetu posmatraju s priznanjem. Prema njegovim rečima, skup u Davosu je veoma važan jer se 2.500 važnih ljudi sastalo na jednom mestu.

    U Davosu postoji glavni program i bilateralni susreti, objasnio je ministar i istakao da su u stvari ti bilateralni susreti oni glavni. Nivo bilateralnih susreta i njihov sadržaj pokazuju koliko je to važno, napominje Vujović.

    Kada je reč o sastanku premijera Vučića sa predstavnicima Googlea, Vujović je rekao da to pokazuje da se sa priznanjem posmatra program reformi koji sprovodi Vlada. Zbog toga je interesovanje Googlea za Srbiju veoma važno, navodi Vujović.

    Google i sve te virtuelne stvari gde je znanje najvažnije mogu brzo da se sprovedu ako postoje spremnost i zakoni, rekao je Vujović.

    Naveo je da se radi na revizijama zakona koji se tiču elektronskih oblika plaćanja i svojinskih prava u internet transakcijama, što je veoma važno za kompanije kao što je Google.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE