Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  `Prihvatamo sve što traži Energetska zajednica`

  Srbija će prihvatiti sve sugestije Energetske zajednice oko restukturiranja Srbijagasa, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

  On je agenciji Beta rekao da je Sekretarijat Energetske zajednice tražio da dostavi dopunske informacije o planiranim merama i aktivnostima kojima će se osigurati pravno i funkcionalno razdvajanje operatora transportnog sistema do 30. juna 2015. godine.

  Antić je dodao i da je Energetska zajednica tražila da se dostave i planirane mere i rokovi za izbor modela organizovanja operatora transportnog sistema, u skladu sa Zakonom o energetici, odnosno Trećim energetskim paketom EU.

  Antić je istakao da u prvoj fazi restrukturiranja, organizacije Srbijagasa do 30. juna 2015. treba da se uskladi sa Drugim energetskim paketom i dodao da je to usaglašeno sa Sekretarijatom Energetske zajednice.

  Drugi energetski paket podrazumeva pravno i funkcionalno razdvajanje delatnosti prenosa od proizvodnje i snabdevanja, a Treći energetski paketa podrazumeva i vlasničko razdvajanje.

  "Ministarstvo rudarstva i energetike će prihvatiti sve sugestije koje je Sekretarijat Energetske zajednice izneo u svom pismu od 16. januara", rekao je ministar.

  "Nakon završetka prve faze, u skladu sa polaznim osnovama, nastavljamo sa restrukturiranjem Srbijagasa u skladu sa Trećim energetskim paketom, gde i dalje očekujemo pomoć i aktivnu saradnju kako sa Sekretarijatom Energetske zajednice, tako i sa Evropskom komisijom", istakao je Antić.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE