Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EK predlaže radnu grupu za ruski gas

    Evropski komesar za energetiku Maroš Šefčovič predložio je da bi istočnoevropske države, uključujući i zemlje koje učestvuju u projektu Južni tok, trebalo da formiraju radnu grupu koja će definisati efikasne načine snabdevanja Evropske unije ruskim gasom.

    Evropski komesar za energetiku je objasnio da radna grupa treba da precizira kakva infrastruktura treba da se gradi, koja sredstva treba privući i koja odluka će biti najbolja.

    "Zato sam pozvao ruskog ministra energetike Aleksandra Novaka da se priključi projektu", rekao je Šefčović. Novak je posle razgovora sa Šefčovičem rekao da će Rusija i EU nastaviti dijalog na polju energetike u roku od mesec dana.

    Novak je novinarima u Moskvi rekao da je sa evropskim komesarom razgovarao o projektu izgradnje gasovoda ka Turskoj i o problemima povezanim sa prirodnim gasom i elektroenergetikom, prenosi agencija Tas.

    Šefčovič je izjavio da će zemlje EU razgovarati o saradnji sa Rusijom u energetskom sektoru na konferenciji evropskih ministara inostranih poslova, zakazanoj za 19. januar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE