Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora mora da snizi cene zbog turista sa zapada

    Zapadna Evropa Crnu Goru doživljava kao neverifikovanu, neozbiljnu turističku destinaciju i njihovi turisti nisu spremni da plaćaju ono što su plaćali turisti iz regiona i Rusije, kaže predsednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović.

    "Njihov uslov je značajno niža cena, i do 45 odsto", rekao je Radulović, procenjujući alternative zbog smanjenog interesovanja ruskih turista usled krize, prenosi crnogorski portal CDM.

    Ekonomske sankcije koje su uvedene Rusiji pogađaju i Evropu. Rusko tržište stagnira, pa će biti manje ruskih turista ove godine koji će i manje trošiti nego što su trošili prošlih godina, ocenio je Radulović.

    Zbog toga, kako je rekao, treba tražiti alternativu, što je veliki izazov za crnogorski turizam koji bi konačno trebalo da uredi svoje tržište.

    "Osnovne stvari koje se moraju menjati su neuređenost destinacije, masovno građenje stanova za prodaju, manjak hotelskih kapaciteta, nesnosna buka u noćnim satima iz ugostiteljskih objekata, pljačka od strane taksi službi, tezge i vašarišta duž šetališta", objasnio je on.

    Sve to narušava imidž, jer zapadni gosti nisu spremni da trpe ono što su trpeli gosti sa jugoistoka Evrope, rekao je Radulović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE