Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Švajcarski Roche preuzeo udeo u američkoj kompaniji FMI

    Švajcarski farmaceutski gigant Roche Holding dogovorio je kupovinu većinskog udela u američkoj kompaniji Foundation Medicine-FMI za sumu od 1,18 milijardi dolara, što je potez koji će ojačati Roche-ovo odeljenje za lečenje kancera.

    Prema uslovima ugovora, Roche će investirati 250 miliona dolara u američku kompaniju putem preuzimanja pet miliona novoemitovanih akcija po ceni od 50 dolara po akciji, i takođe će dostaviti ponudu da po istoj ceni preuzme još 15,6 miliona akcija, prenosi Rojters.

    Ukupno gledano, Roche će platiti preko milijardu dolara za preuzimanje između 52,4 do 56,3 odsto udela u FMI, navodi se u zajedničkom saopštenju kompanija.

    Američka kompanija FMI, koja je 2013. izašla na berzu, u prošloj godini je imala prihode od 61,1 milion dolara, znatno veće od 29 miliona dolara iz 2012. godine. Ova kompanija je lider u sektoru sekvenciranja gena kod tumora, i u neprestanoj je potrazi za mutacijama pomoću kojih je moguće predvideti koji je lek najefikasniji za određenog pacijenta.

    Švajcarska kompanija Roche je najveći svetski prodavac lekova za lečenje raka, a prezumanjem udela u američkoj kompaniji, Roche najavljuje razvijanje novih lekova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE