Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oštetili robne rezerve za 365 miliona dinara

    U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u vezi sa raspolaganjem robom Republičkih robnih rezervi, policija je uhapsila dve osobe zbog sumnje da su oštetile Republičke robne rezerve za oko 365 miliona dinara.

    Kako se navodi u saopštenju MUP, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica, uhapšeni su J.N. (61) iz Beograda, odgovorno lice Graniko DOO Uljma i osnivača Granimpeks DOO Beograd i M.S.(32) iz Čente, odgovorno lice Granimpeks DOO Beograd.

    Osumnjičeni su, kao odgovorna lica privrednog društva Graniko odnosno Granimpeks, od početka 2008. do kraja 2013. godine, organizovali i prodali 11.688.751 kilograma merkantilnog kukuruza i 6.416.664 kilograma merkantilne pšenice, vlasništvo Direkcije za robne rezerve, koje su Graniku date na skladištenje i čuvanje.

    Navedena roba je protivpravno otuđena i prodata pri čemu je oštećena Republička direkcije za robne rezerve za iznos od 364.561.179 dinara, za koliko je i pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu Graniko doo Uljma, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE