Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cadillac uvodi kameru umesto retvrovizora

    Američki proizvođač luksuznih automobila Cadillac otkrio je da će novi model, čija će proizvodnja početi 2015. godine, imati video-monitor umesto unutrašnjeg retrovizora, tradicionalnog ogledala.

    Video-monitor umesto retrovizora novog automobila kompanije Cadillac moći će da u realnom vremenu prikaže sve što se dešava pošto će biti povezan s kamerom smeštenom u zadnjem delu automobila, na braniku.

    Ta tehnologija će omogućiti vozaču da neometano posmatra šta se događa iza njega bez smetnje naslona na sedištu ili nemirne dece na zadnjem sedištu, naveli su predstavnici kompanije.

    Takođe, vidno polje biće prošireno za 300 odsto, a kamera će biti zaštićena od kiše i staklo objekitva neće se magliti. Ekran će biti veličine 120×240 piksela, iste veličine kao i dosadašnji retrovizor.

    Novi model, koji još nije dobio ime, biće prestižniji od modela CTS i XTS i predstavljaće "elitu luiksuznih automobila", navodi se u saopštenju Cadillaca.

    Cadillac je poznat po uvođenju tehnoloških novina, među kojima su potpuni elektronski sistem, poluautomatski sistem prenosa i čelični krov.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE