Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `U Schneideru posao za stotine inženjera`

    Kompanija Schneider Electric zaposliće u 2015. godini nekoliko stotina programera i stručnjaka za energetiku u Razvojnom centru za softver u Novom Sadu, najavio je direktor te kompanije za Srbiju Dragoljub Damljanović.

    Zbog povećanja obima posla u tom razvojnom centru, čiji se softver koristi u industrijskim procesima u Srbiji i širom sveta, kompanija će pored već zaposlenih 1.000 stručnjaka u Srbiji, u sledećoj godini uposliti još dosta inženjera, dodao je Damljanović, na godišnjoj konferenciji za novinare te kompanije.

    Primer francuske kompanije Schneider Electric, u kojoj je praktično stalno otvoren konkurs za zaposlenje tih stručnjaka, pokazuje da u Srbiji vredi učiti i usavršavati se, jer će to neko na kraju prepoznati, istakao je Damljanović.

    Razvojni centar za softver Schneider Electrica iz Novog Sada je za sledeću godinu ugovorio dosta poslova i dobio pet tendera za uspostavljanje softvera za upravljanje distributivnim sistemima u preduzećima širom sveta, zbog čega se povećao obim posla i potreba za novozaposlenim, precizirao je Dmljanović, istakavši da se u Srbiji pravi najbolji softver te vrste u svetu, sa inovativnim rešenjima.

    On je ukazao da posao u tom razvojnom centru u Novom Sadu mladim stručnjacima može pružiti velike izazove, jer se iz Srbije rade poslovi najbolji te vrste u svetu, počev od SAD, Kanade, Australije, Evrope, istakavši da će ti poslovi doprineti smanjenju "odliva mozgova" i IT firmi iz Srbije.

    Schneider Electric je, podsetio je, u saradnji sa Tehničkim fakulteteom u Novom Sadu formirao odsek na tom fakultetu za energetsko softverski inženjering, koji već pohađa druga generacija, odnosno oko 100 studenata.

    Svi oni će, kako je istakao, po završetku školovanja biti zaposleni u toj kompaniji, a dosta studenata i sa Elektrotehničkog i drugih fakulteta iz Beograda se takođe zapošljava u toj firmi.

    Schneider Electric će opremiti energetski efikasnim rešenjima jednu laboratoriju na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, gde će studenti imati priliku da uče i obučavaju se, rekao je on i dodao da ta kompanija takođe stipendira učenike talentovane za metematiku u gimnaziji u Novom Sadu.

    Kompanija Schneider Electric u 2015. planira da proširi poslove upravljanja komunalnim i elektrodistributivnim sistemima uz inovativna rešenja u Srbiji i regionu, kao i da sprovede poslove sa EPS u oblasti energetske efikasnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE