Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gotova deonica od Uba do Lajkovca

    Deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca, dužine 12,5 kilometara, završena je posle tri meseca radova, na kojima su bile angažovane domaće firme Planum i Putevi Užice.

    Završetak deonice za svega tri meseca rezultat je pojačane kontrole, rekla ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prilikom obilaska deonice, ističući da će ubuduće svi izvođači radova imati podršku države uz jasna pravila.

    Mihajlović je podsetila da je u junu potpisan 11. aneks i da je rok za završetak deonice bio 27. novembar.

    "Ja sam rekla to je poslednji aneks koji ćemo potpisivati", naglasila je ministar i poručila izvođačima da može da se desi potpisivanje jednog do dva aneksa, ali ne i više. Kako je napomenula, na određenim projektima postoji i do 15 aneksa.

    Ona je ponovila da će ubuduće planovi morati da budu jasni i da se poštuju iz dana u dan, kao i da će timovi resornog ministarstva obilaziti gradilišta i razgovarati sa izvođačima kako bi rešili eventualne probleme.

    Govoreći o uloženim sredstvima, Mihajlović je navela da je vrednost dodatnih radova bila milijardu dinara, bez obzira na uštede od 350 miliona dinara. Ona je napomenula da je u proseku izgadnja jednog kilometra autoputa na ovoj deonici koštala šest miliona evra.

    Mihajlović je rekla da sada predstoji ulaganje u održavanje te deonice dok taj put ne postane potpuno operativan, nakon završetka deonica na kojoj su angažovane kineske kompanije. Reč je o deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, a Mihajlović je rekla da se nada da će radovi biti završeni krajem sledeće godine.

    Direktor Planuma Ratomir Todorović rekao je da je bilo problema oko eksproprijacije i nadzora i da su to bili razlozi za kašnjenje, ali da je svakako posao mogao da bude okončan mnogo ranije.

    Direktor Puteva Užice Sabahudin Kozica rekao je da su radovi završeni zahvaljujući tome što su se najizad usaglasili investitori, izvođači i nadzorni organ, kao i da su dva domaća izvođača pokazala da mogu uspešno da realizuju ovakve projekte.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE