Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Majdanpek `zasvetleo` posle četiri dana

    Građani Majdanpeka su posle skoro četiri dana dobili električnu energiju, ali ne i grejanje. Bez struje Boljevac i sela oko Svrljiga, dok je u Boru ugroženo snabdevanje vodom.

    Struja je u Majdanpek stigla oko 17.30, najpre su počela da se pale ulična svetla, a potom je deo po deo grada dobijao struju, ali grejanje sigurno neće proraditi u toku noći jer postoji bojazan da su toplovodi smrznuti.

    Elektromreža Srbije je saopštila da su ekipe i dalje na terenu gde će i ostati dok funkcionisanje elektroenergetskog sistema u istočnoj Srbiji ne bude potpuno normalizovano.

    U Majdanpeku se prvi put od početka krize pojavio ministar bez portfelja za vanredne situacije Velimir Ilić, koji je naišao na oštre reakcije građana.

    "Mi smo bili tamo u šumi, teško je da se dođe, a očekujemo da se situacija normalizuje svakog časa", rekao je Ilić, a građani su mu dobacivali da ne može da se dođe do problematičnog mesta zato što putevi nisu održavani.

    Telefonske veze i mobilna telefonija su ranije proradile. Jednu fiskulturnu salu Opština je opremila agregatima i kaloriferima kako bi se tu građani mogli zagrejati. Predsednik opštine Dejan Vagner kaže da će biti postavljena i pokretna kuhinja u kojoj će moći da se skuva čaj.

    U problemu Boljevac, Bor i Svrljig

    Zbog kvara na dalekovodu, izazvanog velikim količinama leda na provodnicima, Boljevac je ostao bez struje, a ugroženo je i vodosnabdevanje opštine Bor.

    Direktor borske Elektrodistribucije Dragan Milošević rekao je da je došlo do kvara na napajanju ka selu Zlot, i dalje ka Boljevcu, da su ekipe EPS na terenu, ali da se ne zna kada će problem biti rešen.

    Milošević napominje da problem predstavljaju "strahovito velike količine leda koji čupaju izlatore na dalekovodima".

    Zbog problema sa strujom na dalekovodima u opštini Boljevac, Borani bi uskoro mogli da ostanu bez pijaće vode.
    Direktor JKP Vodovod u Boru Goran Topalović izjavio je da je vodosnabdevanje "ugroženo", jer struje nema na pumpama dva, od tri izvorišta sa kojih se Bor snabdeva pijaćom vodom.

    Više od 100 električnih stubova oboreno je tokom nevremena u svrljiškom kraju, pa su sela ostala bez struje, rekla je Tanjugu portparolka Privrednog društva Jugoistok Slađana Mančić.

    Stubovi, većinom drveni, pali su zbog vremena i ledene kiše prethodnih dana. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, a radiće se i tokom predstojećeg vikenda, navela je Mančićeva.

    Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović rekla je Tanjugu da je, od 18 sela u svrljiškom kraju koja su bila u potpunosti ili delimično bez struje, ostalo još šest sela u kojima se uskoro očekuje normalizacija snabdevanja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE