Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bitcoin na sopstveni rizik

    Pojedinci mogu posedovati bitcoin iako nije sredstvo plaćanja u Crnoj Gori, ali to rade na sopstveni rizik, saopštili su iz crnogorske Centralne banke.

    Iz CBCG su, komentarišući mogućnost da se u Crnoj Gori uvede bitcoin kao sredstvo plaćanja, kazali da pojedinci mogu posedovati bitcoin, kao što mogu posedovati i druge valute koje nisu sredstvo plaćanja u državi.

    "Naravno, to rade na sopstveni rizik, jer iza ove virtuelne valute ne stoji nijedna zemlja, niti ijedna centralna banka", rekli su agenciji Mina-business iz CBCG.

    Iz CBCG su naveli da nije iznenađujuće da je ta valuta bila predmet velikih fluktuacija u prethodnom periodu. "U procesu evrointegracija CBCG najavljuje da će pratiti i primenjivati rešenja koja budu prihvaćena u okviru evrozone po ovom pitanju".

    Bitcoin je nastao 2009. godine. Virtuelne valute, kao što je bitcoin, su oblik neregulisanog digitalnog novca koji ne izdaje centralna banka, pa ne garantuje njegovu vrednost.

    Bankomati za kupovinu i prodaju bitcoina postavljeni su nedavno u Sloveniji i Hrvatskoj, a najavljeno je i da će uskoro biti i u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE