Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samsung sužava fokus poslovanja

    Južnokorejski konglomerat Samsung Group, u sklopu restrukturiranja, objavio je prodaju udela u četiri hemijske i obrambene kompanije za oko 1,7 milijardi dolara grupi Hanwha.

    Samsung Group reorganizuje svoje poslovno carstvo kako bi deca Lee Kun-heea, 72-godišnjeg predsednika Samsung Electronicsa koji je u maju hospitalizovan nakon srčanog udara, lakše podelila konglomerat. To uključuje prenos udela između Samsungovih sektora kako bi se suzio poslovni fokus grupe.

    "Samsung se pod vodstvom Lee Kun-heea proširio na širok raspon firmi, ali izgleda da zakoniti naslednik Jay Y. Lee sada želi da krene drugim smerom i napravi grupu kompaktnijom", kaže predsednik analitičke firme Chaebul.com Chung Sun-sup.

    U sklopu najnovijeg prekomponovanja podružnice, koje uključuju i Samsung Electronics, prodaće 32,4-procentni udeo u obrambenoj kompaniji Samsung Techwin južnokorejskoj grupi Hanwha za 840 milijardi wona, a istoj će grupi biti prodat i 57,6-procentni udeo u Samsung General Chemicals za 1.060 milijardi wona.

    Samsungov udeo u kompaniji Samsung Thales, zajedničkom ulaganju s kompanijom Thales, te u Samsung Total Petrochemicals, zajedničkom ulaganju s Totalom, takođe će biti prebačeni u Hanwha, 10. po veličini južnokorejskom konglomeratu.

    Iako nije obrazložio razloge prodaje, Samsung Electronics je odvojeno objavio da će iskoristiti 761 milijardu wona za ulaganje u nove poslove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE