Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatskoj 100 miliona evra za razvoj gradova

    Hrvatskoj će od feburara iduće godine biti na raspolaganju 100 miliona evra za razvoj gradova, u sklopu programa Evropske unije za održivi urbani razvoj.

    Ministarka građevine i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš istakla je da će Hrvatskoj od februara biti na raspolaganju blizu 100 miliona evra, a reč je o sredstvima iz programa EU saradnje za održivi urbani razvoj Urbact, a Hrvatska će moći da ih koristi kroz iduće dve godine.

    Mrak Taritaš je, na otvaranju konferencije "Urbact III program saradnje", ocenila Urbact izuzetno značajnim programom jer su gradovi i dosad bili pokretači razvoja, a to će biti i u budućnosti.

    U turbulentnim vremenima gradovi su se menjali tako što su pojedini njihovi delovi bili "preskočeni" u razvoju, primera radi, tamo gdj je bila industrija koja je zbog krize ili nekog drugog razloga preseljena na neku drugu lokaciju. Urbact je program namenjen razvoju upravo takvih zapuštenih delova grada.

    Budući da je Hrvatska članica EU, Ministarstvo postaje partner i nositelj svih programa iz Urbacta, stoga je na konferenciju pozvalo predstavnike hrvatskih gradova, kako bi videli iskustva nekih evropskih gradova koji su to koristili.

    "Potpisali smo partnerski sporazum, sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine, tako da bi u februaru trebalo da budu osigurana prva sredstva za projektnu dokumentaciju i određene aktivnosti", rekla je Mrak Taritaš.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE