Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hahn: Nisam tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji

    Evropski komesar za proširenje Johannes Hahn izjavio je da nije tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji i da to pitanje nije povezano sa otvaranjem poglavlja u procesu proširenja.

    "Nisam tražio da se Srbija pridruži evropskim sankcijama protiv Rusije, jer je to odluka suverene države. Srbija o tome odlučuje sama", rekao je Hahn novinarima posle sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Briselu.

    "Sankcije i otvaranje poglavlja u pregovaračkom procesu nisu ni u kakvoj vezi", naglasio je Hahn i izrazio očekivanje da će prva poglavlja biti otvorena u najskorijoj budućnosti.

    Dačić je, na konferenciji za novinare, potvrdio da ne postoji eksplicitan zahtev da se protiv Rusije uvedu sankcije, mada u Briselu očekuju da Srbija do stupanja u članstvo usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU.

    "Mi se nadamo da ćemo vrlo brzo otvoriti poglavlje 32 koje se odnosi na finansijsku kontrolu", rekao je Dačić i dodao da skoro sve članice EU to podržavaju.

    Dačić je prisustvovao sastanku Jadransko-jonske inicijative i odvojeno se sreo sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost Federicom Mogherini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE