Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milan Beko ranjen u Beogradu

    Biznismen Milan Beko ranjen je danas oko 17 časova sa dva hica u stomak ispred svoje kuće u beogradskom naselju Senjak, prenose beogradski mediji.

    Beko je odvezen u Urgentni centar, a kako javlja RTS operacija je protekla dobro i stanje je za sada stabilno..

    Uviđaj je završen, a policija sumnja da su u napadu na Beka učestvovala dvojica napadače, rekao je za RTS načelnik beogradske policije Veselin Milić. On je dodao da pre današnjeg slučaja, policija nije imala nikakve indicije da je ugrožena bezbednost Milana Beka. 

    Biografija

    Milan Beko je rođen 1961. u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci.

    Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

    U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

    Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u.

    Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića. Bio je i predsednik UO kragujevačke "Zastave", ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine.

    Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a.

    Dvehiljaditih godina učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mlekara, "Knjaz Miloša", "Luke Beograd", kao i privatizaciji "Večernjih novosti" i "C marketa" sa Miroslavom Miškovićem.

    U poslednje vreme u javnosti se pominjao kao mogući novi direktor Železnica Srbije.

    Otac je četvoro dece.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE