Miškovići vratili pasoše

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Miškovići vratili pasoše

  Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, njegov sin Marko i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković vratili su pasoše u sudski depozit Specijalnog suda u Beogradu.

  Oni su svoje putne isprave vratili u skladu sa nalogom suda od 10. novembra, rekla je Tanjugu portparolka suda Branislava Puzić.

  Apelacioni sud je u petak, 7. novembra, naložio da se ponovo oduzmu pasoši Miškovićima i Đuraškoviću i produžio im meru zabrane napuštanja zemlje za tri meseca, pošto je usvojio žalbu tužioca za organizovani kriminal.

  Tom odlukom je preinačio rešenje Specijalnog suda u Beogradu, kojim je 27. oktobra predsednik sudskog veća u postupku protiv njih, sudija Vladimir Vučinić, ukinuo meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave pošto je smatrao da je jemstvo dovoljna garancija da će se odazivati sudskim pozivima.

  Apelacioni sud smatra da to nije slučaj i da se nisu promenile okolnosti zbog kojih im je prvobitno ta mera određena.

  Miroslav Mišković je položio 12 miliona evra u gotovini, kao jemstvo da neće pobeći iz zemlje dok traje sudski postupak, dok su Marko Mišković i Milo Đurašković dali jemstvo u nekretninama u iznosu od 3,2 miliona evra i 3,7 miliona evra.

  Protiv njih trojice i još osam osumnjičenih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Sledeće suđenje je zakazano za 17. novembar, a do sada je više puta odlagano zbog dvomesečnog štrajka advokata.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE