Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi direktor UniCredita za Centralnu i Istočnu Evropu

    Novi direktor divizije za Centralnu i Istočnu Evropu UniCredit banke je Carlo Vivaldi, koji će na toj poziciji naslediti Giannija Franca Papu, a dužnost će preuzeti 16. februara 2015. godine, saopštila je ta banka.

    Papa, koji je u avgustu postavljen za zamenika generalnog menadžera Grupe i direktora Divizije za korporativno i investiciono bankarstvo UniCredita, izrazio je uverenje da je Vivaldi, koga dobro poznaje, najbolji izbor za nastavak procesa razvoja i konsolidacije regiona CIE koji, kako je rekao, ima strateški značaj za UniCredit grupu.

    Vivaldi poseduje diplomu za poslovnu administraciju sa Univerziteta Ca' Foscari iz Venecije. 2000. godine preuzima funkciju direktora Planiranja i kontrole u okviru Divizije Nova Evropa i na taj način pruža svoj doprinos razvoju UniCreditovih aktivnosti u okviru regiona CIE.

    Nakon toga je obavljao funkciju izvršnog finansijskog direktora, najpre u Yapi kredi banci, a zatim i u UniCredit Bank Austriji. Od januara 2011. godine obavljao je dužnost zamenika predsednika Izvršnog odbora Yapi kredi banke.

    UniCredit grupa je prisustna u 17 zemalja, među kojima i Srbiji, na 50 tržišta, sa 7.750 ekspozitura i više od 130.000 zaposlenih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE