Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Miškoviću oduzet pasoš, čeka se Marko koji je na Ibici

    Apelacioni sud naložio da se ponovo oduzmu pasoši vlasniku Delte Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću, i produžio im meru zabrane napuštanja zemlje za tri meseca, saopštio je taj sud.

    Apelacioni sud je usvojio žalbu Tužioca za organizovani kriminal i preinačio rešenje Specijalnog suda kojim je sredinom oktobra predsednik sudskog veća u postupku protiv njih sudija Vladimir Vučinić ukinuo meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave.

    "Izrečena mera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenih na izdržavanje krivične sankcije, koja se sastoji u lišenju slobode, s tim da je sud dužan da svaka tri meseca ispita da li je dalje trajanje mere opravdano", navodi se u odluci Apelacionog suda.

    Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud nije sa dovoljnom pažnjom cenio da li i dalje postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogli pobeći, skrivati se, a posebno otići u inostranstvo, posto nije došlo do promene bitnih činjenica u pogledu postojanja opravdanosti daljeg trajanja pomenutih mera.

    Ovo posebno kada se ima u vidu da je Miroslav Mišković vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih, ne samo na teritoriji Srbije, već i Republike Kipar, Holandskih Antila i Devičanskih ostrva, navodi se u odluci suda.

    Dalje se podseća da je u tom svojstvu Mišković izgradio brojne lične i poslovne kontakte kako u zmelji, tako i u inostranstvu, kao i veliku finansijsku moć.

    Marko Mišković je takođe vlasnik i odgovorno lice u pravnim licima registrovanim na teritoriji Holanskih Antila, Devičanskih ostrva i Republike Paname. Protiv Mila Đuraškovića se, kako podseća sud, vodi još jedan krivični postupak za istovrsno krivično delo.

    Sudija Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu Vladimir Vučinić doneo je krajem oktobra odluku o vraćanju pasoša Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću pošto je smatrao da je jemstvo smatra dovoljna garancija da će se odazivati sudskim pozivima.

    Prema nepotvrđenim informacijama, Marko Mišković se trenutno nalazi van zemlje na španskom ostrvu Ibica. Shodno odluci suda, on ima obavezu da se hitno vrati u zemlji i dostavi pasoš sudu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE