Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dve trećine Evropljana nema svoju kancelariju

    U Evropi je postala norma da se radi u zajedničkim kancelarijama, što izaziva nezadovoljstvo nekih zaposlenih, jer sada samo jedna trećina njih ima sopstveni radni prostor, saopštio je danas francuski institut CSA.

    "Ukupno 16 odsto zaposlenih Holanđana ima svoju kancelariju, u Velikoj Britaniji 19 odsto, 25 odsto u Španiji, 30 odsto u Švedskoj, 33 odsto u Francuskoj i 36 odsto u Nemačkoj", navodi se u istraživanju o kvalitetu rada u kancelarijama.

    Najmanje 73 odsto zaposlenih Britanaca deli svoju kancelariju, 71 odsto Španaca, 66 odsto Holanđana, 55 odsto Francuza i Nemaca i 49 odsto Šveđana.

    Većina zaposlenih u Evropskoj uniji smatra da radni prostor ima velikog uticaja na zaposlene, dok većina Nemaca, njih 77 odsto, smatra da to nije uopšte značajno.

    Nezadovoljstvo zaposlenog raste kada je premešten u zajedničku kancelariju, jer mnogi smatraju da to ima više mana nego prednosti.

    U zajedničkim prostorijama, 27 odsto Francuza navelo je da ne može da se usredsredi na posao, dok ostali Evropljani to bolje tolerišu.

    Britanci najbolje prihvataju rad u zajedničkoj kancelariji, jer je 58 odsto njih reklo da uspeva da se izoluje i potpuno posveti radni zadacima.

    Istraživanje je sprovedeno od 24. juna do 1. jula na 2.500 zaposlenih u šest država EU – Nemačkoj, Švedskoj, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE