Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izgradnja metroa 2016, Prokop gotov do 2017. godine

    Gradnja prve linije beogradskog metroa počeće 2016. godine, dok će nova železnička i autobuska stanica biti gotove godinu dana kasnije, najavio je gradonačelnik srpske prestonice Siniša Mali.

    Mali je, tokom službene posete Londonu, u sredu održao predavanje na Ekonomskom samitu i tom prilikom izložio "Beograd na vodi". Ovaj projekat predstavljen je potencijalnim investitorima, a njegov cilj je da se promoviše Beograd kao investiciona destinacija.

    Pred visokim gostima i stručnjacima iz celog sveta, prvi čovek prestonice nagovestio je da je u planu izgradnja i 16 podzemnih garaža širom grada.

    Na samitu o Beogradu govorio je i Tomas Lubek, regionalni menadžer Međunarodne finansijske kompanije za zapadni Balkan, koji je tom prilikom ukazao da je infrastruktura najveći problem Srbije.

    Nakon predstavljanja "Beograda na vodi", predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, Siniša Mali i ministar finansija Dušan Vujović u poslepodnevnim časovima sastali su se sa gradonačelnikom Londona Borisom Johnsonom, koga zovu i Boris Veličanstveni.

    Razgovaralo se o prijateljskim odnosima Beograda i Londona, mogućnosti prezentacije srpske prestonice u Velikoj Britaniji, privlačenju britanskih turista, kao i organizovanju velikih sportskih događaja po ugledu na Olimpijadu 2012. u Londonu.

    Želja nam je da preuzmemo njihove ideje, kako bismo ih primenili u Beogradu, naglasio je Mali koji je Borisa Johnsona da poseti Beograd, što je prvi čovek Londona i prihvatio.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE