Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikolić novi gradonačelnik Kragujevca

    Za novog gradonačelnika Kragujevca, umesto Veroljuba Stevanovića, izabran je kandidat Srpske naredne stranke Radomir Nikolić, inače sin predsednika Srbije.

    Nikolić je izabran na sednici Skupštine grada Kragujevca tajnim glasanjem. Za njega je glasalo 49 od 87 odbornika. Za Nikolićevog zamenika izabran je Obrad Turković iz Pokreta za naš grad, a izabrani su i novi članovi Gradskog veća.

    Prethodno je razrešen dužnosti predsednik Skupštine grada Saša Milenić i na to mesto je izabran Milan Urošević.

    U obraćanju novinarima, Radomir Nikolić je rekao da je grad u izuzetno teškoj situaciji i pred bankrotom. "Čekaju nas teške mere i teška vremena. Sprovešćemo reviziju kompletnog sistema. Ipak, bojim se da me danas niste izabrali za gradonačelnika nego za stečajnog upravnika, jer su gradska preduzeća u teškoj situaciji", rekao je Nikolić.

    Istakao je da novu vlast, koja nije ni kriva ni dužna, čekaju štrajkovi u svim javnim preduzećima, ali da veruje u svoj tim, i očekuje pomoć Vlade Srbije u rešavanju mnogobrojnih problema grada.

    Novi gradonačelnik Kragujevca najavio je i reviziju, tj. analizu stanja u svim gradskim preduzećima. Spreman je, kaže, na saradnju sa svima i jedino što neće dozvoliti, to je javašluk.

    Radomir Nikolić, diplomirani menadžer, rođen je u Kragujevcu 1976. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Kragujevcu, a fakultet u Beogradu. Radio je u privatnom i javnom sektoru, najpre kao komercijalista, zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i Srbijagasu.

    Član je Srpske napredne stranke. Politički je aktivan od 2009. godine. Na lokalnim izborima 2012. godine bio je prvi na odborničkoj listi SNS. Odslužio je vojni rok. Oženjen je, otac je troje dece.

    Foto: SNS

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE