Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Italiji otkrili utaju tešku 1,7 milijardi evra

    Italijanska finansijska policija razbila je mrežu kompanija za koje se veruje da su lažiranjem finansijskih izveštaja oštetile državu za 1,7 milijardi evra na ime neplaćenog poreza.

    Nelegalna aktivnost koja je trajala godinama oštetila je državu za preko 1,7 milijardi evra od 2001. godine, navodi se u saopštenju italijanske policije, a prenosi agencija France presse.

    Kriminalna grupa koja je delovala širom Italije, prema saopštenju policije, koristila je složenu mrežu kooperantskih kompanija u sektoru transporta i privatnog nadzora kako bi izdavala lažne fakture.

    Na osnovu tih faktura velike sume novca prebačene su na račune fiktivnih kompanija, a potom su sredstva podignuta u gotovini i deponovana u San Marino ili Luksemburg, dok bi kooperantske kompanije proglašavale bankrot.

    Za učešće u ovim prevarama osumnjičena su ukupno 62 pojedinaca, dok je u istrazi učestvovalo oko 70 policajaca širom Italije koji su zaplenili aktive u vrednosti od preko 100 miliona evra, ali i 100 nekretnina, dve kompanije i na stotine bankovnih računa.

    Prema ocenama France pressea, izuzetno visok nivo utaje poreza predstavlja jedan od najvećih problema italijanske privrede.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE