Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pošta Srbije planira širenje na region

    Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić najavio širenje kompanije izvan granica zemlje, ističući da se već vode razgovori o preuzimanju nekih pošta u regionu.

    Proftabilnost, rast i tehnološki razvoj potvrđuju našu lidersku poziciju u regionu i daju nam za pravo, čak nas obavezuju da razmišljamo o širenju Pošte Srbije izvan granica zemlje. Razmišljamo i o preuzimanju nekih pošta u okruženju, a razgovori su već započeti, kaže Krkobabić za Novosti.

    On podseća da podaci za prvih devet meseci pokazuju da je poslovni dobitak Pošte gotovo dve milijarde dinara, što je za 45 odsto više nego u istom periodu 2013. godine, odnosno duplo više nego 2012. godine.

    Nedavno je svečano pušten u rad i savremeni poštansko-logistički centar u Beogradu, čime Pošta Srbije staje rame uz rame sa takmacima poput DHL i drugih, ističe Krkobabić.

    Ova kompanija u državnom vlasništvu pruža i komercijalne usluge iz oblasti informacionih tehnologija. Krkobabić ističe da su strateški pravci razvoja usmereni na razvoj e-uprave u Srbiji.

    Pošta je jedini kvalifikovani pružalac usluge elektronske uprave u Republici i prva je u Srbiji ponudila korisnicima kvalifikovani elektronski sertifikat, ističe Krkobabić.

    Stručnjaci Pošte su samostalno razvili POSTIS, visoko kvalitetan program koji obezbeđuje brzi prenos podataka, koji omogućava da se u Pošti izvrši četiri puta više transakcija platnog prometa nego u svim bankama u Srbiji zajedno.

    Za ovaj program zainteresovane su mnoge poštanske uprave u jugoistočnoj Evropi, ali i Rusiji. Osim toga, kroz sistem Pošta NET, korisnicima se nude objedinjeni paketi sa brzim internetom i kablovskom televizijom.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE