Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stopiran promet 540.000 litara nafte

    Tržišna inspekcija je donela 14 rešenja o trajnoj zabrani prometa ukupno 540.000 litara derivata nafte na osnovu kontrola obavljenih u prethodna dva meseca kod 314 subjekata koji se bave prometom naftnih derivata.

    Načelnik Odeljenja za tehnički nadzor koje koordinira aktivnosti kontrole prisustva markera Slaviša Petković kaže da je doneto još 98 rešenja o otklanjanju nedostataka za utvrđene nepravilnosti.

    Pomenute nepravilnosti nisu bile u vezi sa kvalitetom goriva, već se radilo o neispunjavanju obaveza kada su u pitanju automatska merila tečnosti u rezervoarima (sonde) i vođenje propisane evidencije, objašnjava Petković.

    Nakon 163 kontrole licenci za trgovinu naftnim derivatima, koje su izvršene od početka godine, podnet je zahtev da 140 subjekata ostane bez licence, jer ne ispunjavaju propisane minimalno tehničke uslove za obavljanje veletrgovine derivatima nafte.

    "Na osnovu podnetih zahteva, Agencija za energetiku je donela 95 rešenja o trajnom oduzimanju licenci", rekao je Petković.

    Kontrolišući minimalno-tehničke uslove maloprodajnih i veleprodajnih objekata, Tržišna inspekcija je utvrdila da od 236 kontrolisanih objekata, njih 68 ne ispunjava minimalne tehničke uslove za rad.

    Tih 68 objekata dobilo je rok od 60 dana da otklone nepravilnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE