Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evropi neophodno jedinstveno digitalno tržište

    Evropa gubi 260 milijardi evra godišnje usled nepostojanja jedinstvenog digitalnog tržišta, koje bi, da postoji, podiglo BDP Evropske unije za najmanje četiri odsto, izjavio je osnivač i izvršni direktor Svetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab.

    To je prilika za rast koju evropski lideri ne mogu ignorisati, ocenio je Schwab u tekstu objavljenom na sajtu WEF, dodajući da će Svetski ekonomski forum nastaviti da ohrabruje zakonodavce u smeru prihvatanja digitalne budućnosti.

    Budući da je digitalizovana celokupna ekonomija, digitalna pitanja su sada politička pitanja, a čitava ekonomija se sada oslanja na digitalne mreže i usluge. Lideri stoga moraju preuzeti punu ulogu u ovoj transformaciji, naveo je on.

    Dobijanje ekonomskog podsticaja u digitalnoj eri, smatra Schwab, ne predstavlja luksuz, već je to nešto što je od ključnog značaja kako bi se osigurao rast Evrope i postigao nivo prosperiteta koji zadovoljava rastuća očekivanja građana.

    "Nedavno objavljeni izveštaj WEF o konkurentnosti Evrope do 2020. pokazao je da je u Evropi prisutan značajan jaz u inovacijama, kako između članica Unije, tako i spolja, tj. u poređenju sa vodećim svetskim ekonomijama", primećuje Schwab.

    To možemo učiniti preko bazičnih istraživanja koja proširuju naše shvatanje sveta i, još važnije, preko komercijalizacije novih tehnoloških aplikacija koje unapređuju produktivnost i stvaraju potpuno nova tržišta, zaključio je Schwab.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE