Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sanda Rašković-Ivić novi predsednik DSS

    Sanda Rašković-Ivić novi je predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS). Rašković-Ivić je dobila 359 glasova, dok je Miloš Aligrudić dobio 174 glasa.

    Ona je izjavila da će njeni prvi koraci biti demokratizacija i decentralizacija stranke putem izmene Statuta.

    "Moji prvi koraci će biti demokratizacija i decentralizacija stranke putem izmene Statuta. Dalje ću razgovarati sa opštinskim odborima i članstvom, a onda ćemo krenuti sa izbornom kampanjom i promovisanjem ideja partije", kazala je Rašković-Ivić za agenciju Beta.

    Ona je navela da je potpredsednika DSS Miloša Aligrudića, koji je takodje bio kandidat za predsednika stranke, pozvala da bude deo tima.

    Na njen predlog, izabrani su i potpredsednici stranke: bivši predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, vojvodjanski funkcioneri stranke Borko Ilić i Milenko Jovanov, funkcioneri Milica Radović, Milan Lapčević iz Niša, Miroslav Petković iz Čačka i Predrag Džajević.

    Nova predsednica DSS je ugledni psihijatar i dugogodišnji narodni poslanik u Skupštini Srbije, kao i potpredsednik Demokratske stranke Srbije, bila je prethodno komesar za izbeglice, predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, a od 2008. do 2011. amabasador Srbije u Italiji.

    Kćerka osnivača Srpske demokratske stranke Jovana Raškovića, Sanda, rođena je 1956. godine u Zagrebu, gde je 1980. diplomirala na Medicinskom fakultetu, a doktorirala u Beogradu 1993. godine.

    Od februara 2001. godine obavljala je dužnost republičkog komesara za izbeglice, a sa tog mesta smenjena je februara 2003. godine. Te godine postala je član Demokratske stranke Srbije.

    Bila je član Saveta DSS, predsednik Odbora za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje DSS i poslanik u Skupštini državne zajednice Srbija i Crna Gora.

    Na Skupštini DSS u junu 2005. godine izabrana je za jednog od potpredsednika stranke, a potom je, u septembru, imenovana za predsednika Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

    Od 2008. do 2011. bila je amabasador Srbije u Italiji.

    Sanda Rašković Ivić je članica Srpskog lekarskog društva i Humanitarne organizacije "Žene pomažu ženama". Udata je i ima troje dece.

    Foto: BEta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE