Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Užički Putevi našli `zlatnu koku`

    Putevi Užice u Moskvi ugovorili poslove na izgradnji stambenog kompleksa, u startu vrednog 250 miliona dolara, koji ima potencijal da dostigne i fantastičnih 800 miliona dolara.

    Uz već započetu izgradnju inovacionog centra u Skolkovu, ovo je drugi veliki posao u prestonici Ruske federacije, na kome će biti ukupno angažovano oko 3.000 ljudi.

    Užički Putevi će u prvoj fazi izgraditi 250.000 kvadratnih metara stambenog prostora kompleksa nazvanog "Srce prestonice".

    Očekuje se da će posao nastaviti i u sledeće dve faze, čime bi ukupna vrednost radova dostigla 800.000.000 dolara. Ugovoreni radovi trebalo bi da budu završeni do sredine 2017. a čitav kompleks do 2022. godine.

    Generalni direktor Dom-Stroj Investa Alena Viktorovna Derjabina kaže da je za tu kompaniju ovo jedan od najvećih projekata. Zato nam je bilo važno da izaberemo glavnog izvođača koji ima kvalitet i iskustvo u izvođenju ovako zahtevnih poslova, navodi Derjabina.

    Zamenik generalnog direktora Andrej Viktorovič Bagaev je uveren da su ovim poslom dodatno ojačani temelji prijateljstva između srpskog i ruskog naroda.

    Predsednik kompanije Putevi Užice Vasilije Mićić kaže da je sada "sve u našim rukama". Treba da uradimo na vreme, kvalitetno, i na opšte zadovoljstvo našeg investitora. Nadam se da će tako i biti, istakao je Mićić.

    Angažovanje užičkih Puteva otvara mogućnost nastupa i drugim srpskim firmama na ovom tržištu, jer će u ovom poslu Putevi angažovati i proizvođače građevinskog materijala, keramike, drvne industrije…

    Srpski građevinci u prestonici Rusije već grade i Inovacioni centar Skolkovo, takozvanu rusku silicijumsku dolinu, što uz upravo ugovoreni posao znači angažovanje građevinske operative i naredne tri godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE