
RECEPT NEDELJE: Grilovani losos
Preporuka restorana Le Moliere
Grilovani losos
• losos 0,25kg
• pomorandža 0,1kg
• rukola 0,02kg
• zelena salata 0,05kg
• aisberg 0,05kg
• radič 0,02lkg
• lolo roso 0,03kg
• rotkvice 0,02kg
• paprika 0,03kg
• čeri 0,03kg
• crveni luk 0,02kg
• mirođija 0,005kg
• maslinovo ulje 0,1kg
• limun 0,1kg
• belo vino 0,01l
• neutralna pavlaka 0,05l
• so 0,005kg
• biber 0,003kg
Priprema:
Salatu i povrće iseći na rezance, začiniti solju, limunom i maslinovim uljem. Servirati. U međuvremenu file lososa ispeći na dobro zagrejanom roštilju sa obe strane. Posoliti i pobiberiti. Sos od limuna – prokuvati neutralnu pavlaku, belo vino, sok od limuna, so i dodati kockice isečenog limuna. Na tanjir se servira malo sosa od limuna, preko njega ispečen losos i prelije se sitno seckanom mirođijom i maslinovim uljem. Može da se dekoriše kriškama pomorandže.