Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Neću da tolerišem nerad i javašluk

    Ministarka građevine i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović veruje da ima onih kojima smeta u energetici, ali da se na to nije obazirala ni pre a neće ni sada.

    "Moja briga nisu oni, već Srbija i njeni građani. Kao odgovoran političar koji građanima želi dobro, kao potpredsednik Vlade, ali i kao ekspert sa više od 20 godina rada u energetici, govorim i o problemima u tom sektoru, jer ne mogu da se pravim da ih ne vidim", rekla je Mihajlović za Danas.

    Ona je navela i da svakodnevno upozorava na probleme iz svog sektora – na prazna gradilišta i kašnjenje u realizaciji projekata, na zloupotrebe u izdavanju transportnih dozvola, na probleme sa nelegalno izgrađenim objektima koje godinama nijedna inspekcija nije smela da obiđe.

    Na ocenu da je, zato što proziva direktore javnih preduzeća i sadašnje i bivše kolege ministre, mediji proglašavaju konfliktnom ličnošću, Mihajlović je rekla:

    "Ako mislite da treba da okrećemo glavu od problema, ćutimo i tolerišemo nerad i javašluk, onda sam saglasna i sa tim da me etiketiraju kao konfliktnu ličnost. Moj motiv zbog koga se bavim politikom nije da se okitim titulom potpredsednika Vlade i ministra, već da sa te pozicije nešto uradim za svoju zemlju, da ubrzam i završim neke projekte i doprinesem da građani žive bolje".

    Prema njenim rečima, Vlada će učiniti sve da naredne zime imamo dovoljno energenata.

    „Mi nismo mogli da sprečimo katastrofalne poplave koje su nas zadesile, niti da utičemo na sukobe u Ukrajini. Ali, mogli smo da gradimo nove energetske kapacitete prethodnih 30 godina i da brže reagujemo na događaje koji su nas zadesili", rekla je ministarka.

    "Srbija preko dve decenije uvozi struju umesto da gradi nove energetske objekte. Ako cela Evropa razmišlja o energetskoj bezbednosti, ne vidim razlog da o tome ne misli i Srbija, posebno što je mnogo siromašnija nego Evropa, i daleko energetski nebezbednija od Evrope. Kao odgovoran čovek mislim da se mora voditi računa o cenama i novcu koji ova država treba da plati da bi imali energente", kazala je Mihajlović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE