Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dvesta Naprednjaka, 400 funkcija

    Čak 200 članova Srpske napredne stranke obavlja više funkcija na različitim nivoima vlasti i oni će morati do naredne nedelje da odaberu samo jednu fotelju ili im preti isključenje iz partije.

    Ovo je za Novosti poručio Radomir Nikolić, šef Izvršnog odbora SNS, koji objašnjava da su posle detaljne analize napravili registar svojih funkcionera od lokala do republike i "detektovali" sve one koji imaju duple funkcije.

    Za to smo koristili naše kriterijume, mnogo oštrije od onih koje predviđa Agencija za borbu protiv korupcije. Mnogi su se pozivali na Agenciju, donosili potvrde da se ne nalaze u sukobu interesa, ali, mi ne gledamo samo šta je po zakonu, nego šta je moralno i tražimo od naših ljudi da budu primer svima ostalima, objašnjava Nikolić.

    Nikolić poručuje da će tokom naredne nedelje javnosti biti dostupan kompletan izveštaj Izvršnog odbora SNS, sa tačnim brojem i imenima funkcionera s "viškom" funkcija, koliko njih je podnelo ostavke, a ko se o to oglušio.

    Imaju još nekoliko dana da sprovedu to što je GO od njih tražio, a sankcija je jasna – isključenje iz stranke i gubitak svih funkcija, dodao je on.

    Prema Nikolićevim rečima, tokom „lova“ na duple funkcije utvrđeno je da ima više od 1.700 nadzornih odbora i komisija u kojima naprednjaci imaju neku poziciju.

    Broj funkcionera u ovoj zemlji je inače ogroman i država mora da učini nešto da smanji taj birokratski aparat, jer nas mnogo košta, zaključo je Nikolić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE